Postupak prijma

Postupak prijma

U odabiru najboljih kandidata SOA provodi temeljit postupak prijma. Za prijam u SOA-u, sukladno zakonu, ne provodi se javni natječaj, a sve osobe zainteresirane za rad mogu se prijaviti na internetskim stranicama SOA-e putem web forme.

 

Kandidati za uposlenje trebaju udovoljavati općim uvjetima za rad u državnoj službi te posebnim uvjetima sigurnosno-obavještajnog posla poput posebne zdravstvene i psihičke sposobnosti, posebnih stručnih vještina i znanja te moraju ispunjavati i sigurnosne uvjete koji se utvrđuju postupkom sigurnosne provjere.

 

Sve zaprimljene prijave za uposlenje se razmatraju, a sukladno trenutnim potrebama SOA-e, kontaktiraju se kandidati s odgovarajućim kvalifikacijama koji se pozivaju u kandidacijski postupak pod jednakim uvjetima.

 

Kandidacijski postupak, između ostalog, uključuje sigurnosnu provjeru, razna testiranja znanja i vještina, psihološku procjenu i zdravstvene preglede. Postupak uključuje i poligrafsko ispitivanje kandidata. Tijekom postupka odabiru se kandidati čiji rezultati najviše odgovaraju potrebnom profilu djelatnika.

 

Rad u SOA-i nije običan posao i zato SOA stalno poziva sve zainteresirane osobe da se jave za kandidacijski postupak. Radno iskustvo nije potrebno, ali nije ni prepreka prilikom zapošljavanja. Svi kandidati čija stručnost i kompetencije odgovaraju trenutnim potrebama SOA-e bit će pozvani na testiranje. U svojim centrima diljem Republike Hrvatske SOA uglavnom zapošljava operativce, dok je radno mjesto analitičara i računalnih stručnjaka uglavnom u središnjici SOA-e.

 

Pošaljite svoju prijavu putem web forme

 

Poštovani, ukoliko ste zainteresirani za posao u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji te imate završeno najmanje srednjoškolsko obrazovanje, molimo popunite sljedeći obrazac.